Algemene informatie

Hieronder nog een aantal belangrijke mededelingen

Onder aan de afrit Oranjewoud, ga je richting Oranjewoud en volg je de weg rechtdoor. Let op, parkeer in de straat waar wij de bordjes hebben staan, dit is in de berm op het land van een boer. Aan de andere weg riskeer je een boete. Volg de instructie van onze parkeerregelaars.

Afzetlint en touw staat er niet voor niets, er is altijd een ingang naar het finish terrein en wisselzone.

Wees ruim op tijd (anderhalf uur) aanwezig voor de start, zodat je de tijd hebt je aan te melden bij het Inschrijfbureau. Vergeet je ntb licentie niet (voor diegene die deze heeft). Bij het inschrijfbureau moet je deze kunnen laten zien, anders moet je alsnog een dag licentie kopen!

Voordat je je fiets laat keuren, bij de ingang van de wisselzone, moet je ervoor zorgen dat de fietssticker op de fiets zit (zit bij de start benodigdheden) en dat je je helm  op en vast geklikt hebt. Dit om  opstopping te voorkomen.

De chip draag je om  je enkel. De chip zit deze bij de startbenodigdheden.

In het zwemwater kan je bijna overal staan. Bij paniek probeer eerst of je kan staan en waarschuw dan de reddingsbrigade.


Voor de estafette zitten er 3 polsbandjes bij de startbenodigdheden. Alle estafette leden graag het polsbandje om, anders kom je de wisselzone niet in. Het startnummer en chip geven jullie over aan de volgende in het daarvoor bestemde vak,  "team" vak.

Let op, het fietsen is op de openbare weg! Hou altijd rekening met de rest van het verkeer. Er zitten een aantal scherpe (gevaarlijke) bochten in het parcours. Bereid je goed voor, verken het parcours ook op de website/internet.

 

Daarnaast is stayer niet toegestaan.  

Wat houdt dit in de praktijk in? Als je betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Je moet je dan in de eerstvolgende strafbox die je langs het fietsparcours tegenkomt melden om een tijdstraf uit te zitten. Vergeet je je te melden in de strafbox? Dan ben je verder van huis, want dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.

Bij binnenkomst in de strafbox moet je van je fiets afstappen en melden hoeveel kaarten je hebt gekregen, en van welke kleur deze waren. Een tijdstraf voor stayeren (blauwe kaart) is namelijk langer dan een tijdstraf voor bijvoorbeeld blokkeren (gele kaart).

De tijdstraffen voor stayeren bedragen 1 minuut op een Achtste / Sprint, 2 minuten op een Kwart / OD en 5 minuten op langere wedstrijden. De tijdstraffen voor andere overtredingen zoals blokkeren bedragen 10 seconden op ene Achtste/Sprint, 15 seconden op een Kwart/OD en 1 minuut bij langere wedstrijden.

Tijdens het uitzitten van de tijdstraf mag je niets doen. Niet aan je fiets of uitrusting zitten, en dat betekent ook: niet eten of drinken, of bv. ook de tijd gebruiken om een sanitaire stop te doen. Doe je dat toch, dan stopt de official de telling en gaat hij pas verder wanneer je weer niets doet.
Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen. Zit je een opgelegde tijdstraf niet (of niet geheel) uit, dan word je uit de uitslag geschrapt. Daarnaast volgt diskwalificatie ook als je twee of meer blauwe kaarten binnen één wedstrijd hebt getoond gekregen (drie bij wedstrijden boven de OD).

Wees dus alert en vergeet niet een blauwe kaart uit te zitten in de strafbox, want de gevolgen zijn meteen fors en achteraf ook niet meer terug te draaien. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen.

algemeen reglement NTB

pdf wedstrijd reglement

 

De organisatie is te herkennen aan de RODE  jasjes.
Vrijwilligers en Verkeersregelaars hebben gele of verkeersregelaarshesjes aan.
 

Op het wedstrijdterrein zijn geen watervoorzieningen. Geef dit ook door aan je supporters.

Mochten er vragen zijn mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.